40 dagen aktie

De interkerkelijke 40-dagenaktie Laren-Blaricum-Eemnes

Actueel

Het motto voor 2017 is: Water, elke  druppel telt

poster-2017-verkleindAl meer dan 40 jaar voert de interkerkelijke 40-dagenaktie Laren-Blaricum-Eemnes tijdens de 40-dagentijd actie binnen de BEL-gemeenten en zijn er met uw steun vele mooie projecten in de derde wereld gerealiseerd.
Dit jaar hebben wij, naast een aantal schoolprojecten, gekozen voor een irrigatieproject. Water is immers een eerste levensbehoefte. Het maakt de aarde vruchtbaar en draagt bij aan een betere hygiënische verzorging. Gezinnen die nu onder zeer moeilijke omstandigheden moeten zien te overleven, krijgen zo de kans op een beter leven. En op een betere toekomst voor hun kinderen en kleinkinderen.

 

Irrigatieproject Nepal

De stichting Child Welfare Organization Nepal (CWON) heeft ons gevraagd of wij de aanleg van een irrigatieproject in de provincie Chitwan kunnen financieren, waardoor zo’n 67 families niet alleen het hele jaar door hun land kunnen verbouwen en van de opbrengst  kunnen leven, maar ook van schoon (drink)water worden voorzien, waardoor hun hygiënische levensomstandigheden aanzienlijk zal worden verbeterd. Graag willen wij de bevolking van deze arme streek een menswaardiger bestaan geven. U toch ook?

dsc00520

Een kleuterschooltje in Tanzania logo-mzee-kambee

Deze stichting heeft ons om steun gevraagd voor de bouw en de inrichting van een kleuter-schooltje in Nadanya, een dorp in Tanzania dat voornamelijk uit een Masaai gemeenschap bestaat die nog op traditionele wijze leeft. Momenteel krijgen de kinderen, van 3 tot 6 jaar, les in de beginselen van lezen, schrijven en rekenen in een oude vervallen lemen hut, zittend op matjes en als enig lesmateriaal een gedeeltelijk zwart geverfde muur als schoolbord. Jong geleerd is oud gedaan, dus willen wij deze stichting graag helpen bij het realiseren van dit schoolproject. U toch ook?

Schoolmeubilair voor R.K. Friersdale R.C.  logo-friersdale

Voor de 2 nieuwe klaslokalen van Friersdale, het schoolproject van pater Wynand van Wegen in Zuid-Afrika moeten nog 75 tafeltjes en 6 stalen kasten worden aangeschaft. Wij willen stichting Friersdale-Eemnes graag helpen om de leerlingen een goede start te geven in het nieuwe schooljaar.  U toch ook?

Daarnaast willen wij ook in 2017 een aantal studentes in Nepal blijven steunen door hun studie te financieren en/of voor veilige huisvesting te zorgen. Deze meisjes hebben dankzij uw steun de lagere en middelbare school kunnen doorlopen. Zij zijn u hiervoor zeer dankbaar en willen zich graag na hun beroepsopleiding inzetten voor verbetering van de leefomstandigheden van hun minder bedeelde landgenoten.

Zie ook onze folder Folder 2017 water elke druppel.

Helpt u ons hen te helpen?

 

                          .

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s