40 dagen aktie

De interkerkelijke 40-dagenaktie Laren-Blaricum-Eemnes

De Dag van Pasen gloort…., dus tijd voor actie!

40DAGEN_Poster5-2018.indd

Al meer dan 40 jaar voert de interkerkelijke 40-dagenaktie Laren-Blaricum-Eemnes tijdens de 40-dagentijd actie binnen de BEL-gemeenten en zijn er met uw steun vele mooie projecten in de derde wereld gerealiseerd.

 

Dit jaar hebben wij weer twee mooie projecten:

 

Een bamboeplantage voor Sheini in Ghana.

De Stichting Barbarugo uit Waverveen zet zich al een aantal jaren in om de droogte in Afrika op een effectieve manier te bestrijden, namelijk door het aanleggen van bamboeplantages. En daarmee helpt zij ook de lokale bevolking inkomsten te genereren, boskap en erosie tegen te gaan en een duurzame grondstof te produceren met een grote afzetmarkt.

Wij willen nu, met uw steun, de Stichting Barbarugo helpen om een bamboeplantage van 4 hectare aan te leggen bij het dorp Sheini, een afgelegen nederzetting in het noordoosten van Ghana op de grens met Togo. Sheini telt zo’n 110 gezinnen met totaal 280 kinderen jonger dan 10 jaar. Door haar geïsoleerde ligging en de gebrekkige of eigenlijk het ontbreken van een infrastructuur en sanitaire voorzieningen, zijn de dorpelingen geheel op zichzelf aangewezen om in hun onderhoud te voorzien.

Met de aanleg van een bamboeplantage wordt de eerste stap gezet voor het genereren van eigen inkomsten voor de inwoners van Sheini. Zo krijgen zij met de bamboeplant een toekomst in eigen hand!

Bamboe-stekjes 2

Bamboe-planters

 

Een tweede lokaal voor het Isibindi-Safe Park in Duncan Village, Zuid-Afrika

Onder het motto ”Wij luiden de BEL voor een Rondavel” hebben wij in 2016 succesvol actie gevoerd voor het Isibindi Safe Park (Zuid-Afrika). Hier worden kleine kinderen uit Duncan-Village, een krottenwijk van Buffalo-City, overdag opgevangen en kunnen hun oudere broers of zusjes daar na schooltijd hulp krijgen bij hun huiswerk en verdere praktische zaken, zoals het leren omgaan met geld en het maken van een keuze voor een opleiding. In het voorjaar van 2017 is een delegatie vanuit de gezamenlijke BEL-kerken op bezoek geweest in Duncan Village. Tijdens dit bezoek is ons al gebleken, dat er dringend behoefte is aan een extra accommodatie voor de kinderen. Het door ons geschonken gebouwtje is namelijk alleen voor de kleintjes bedoeld. Maar bij slecht weer maken ook de oudere kinderen hier gebruik van en dit zorgt nogal eens voor problemen, aangezien er maar ruimte is voor max. 40 kinderen.

Isibindi kinderen kantoortje

Door ruimtegebrek wijken de kleintjes uit naar het kantoortje.

Het Safe Park vraagt nu om een onderkomen waar 80 kinderen in passen. Het is de bedoeling om dit nieuwe onderkomen ook te gaan gebruiken voor huiswerkbegeleiding, het organiseren van life skills programma’s en indoor spelletjes. Graag zouden wij dit mooie project met uw steun willen afronden met de bouw van deze extra accommodatie.

Zie ook onder Projecten/Actueel of download hier onze folder 40-dagenaktie 2018

 

 

Reacties zijn gesloten.