40 dagen aktie

De interkerkelijke 40-dagenaktie Laren-Blaricum-Eemnes

Wij houden u graag op de hoogte over de voortgang van onze projecten.

Irrigatieproject Nepal succesvol afgerond

20170329_152020Water, elke druppel telt…. was onze slogan dit jaar en in Nepal is de Child Welfare Organization (CWON) direct na onze toezegging begonnen met de aanleg van het irrigatiesysteem. Met hulp van de lokale bevolking is 11,5 km pijpleiding gelegd en 9 watertanks van elk 1000 liter geplaatst. Naast training in het onderhouden van het irrigatiesysteem, kregen de dorpelingen ook onderricht in het verbouwen van groente. Verder zijn er enkele wasplaatsen gerealiseerd, waardoor ook de hygiënische omstandigheden aanzienlijk zijn verbeterd. Klik op Nepal irrigatieproject 2017 verantwoording voor de financiële verantwoording, die wij van CWON ontvingen.

20170327_120603   20170327_114121           DSC03779

Voortgang kleuterschooltje in Tanzania

Van de Stichting Mzee Kambee ontvingen wij recent een update en enkele foto’s over de voortgang van dit project. Eerst is er een comité in het dorp opgericht, dat toeziet op de bouw van het klaslokaaltje. Daarna zijn de betreffende autoriteiten ingelicht en de benodigde administratieve toestemming c.q. registratie afgerond. In september is er begonnen met leeghalen en opruimen van de bouwkavel en in oktober is er daadwerkelijk begonnen met het inmeten en uitgraven voor de fundatie van het gebouwtje. Uit deze grondige en democratische aanpak blijkt in ieder geval dat dit project binnen de lokale Masaai gemeenschap breed wordt gedragen.

Bouw kleuterschool Tanzania 1     Bouw kleuterschool Tanzania 2

Officiële opening landbouwschool Panama

Zoals eerder gemeld, heeft dit project, waarvoor wij in 2016 actie hebben gevoerd, aanvankelijk wat vertraging opgelopen door ernstige gezondheidsklachten van Pater Roberto. Maar nu heeft hij ons trots kunnen berichten, dat de landbouwschool in Cerro Plata op 10 juni 2017 officieel in gebruik is genomen. De naam van de school is “Escuela Agropedagògica Padre Pedro Hulsebosch”. Pater Piet Hulsebosch is de enig nog in leven zijnde en inmiddels 91-jarige Kruisvaarder van Sint Jan in Panama. Alle dagen is hij nog actief als priester in verschillende kerken.

Noticia-1a-150x150     Noticia-1c-150x150     Noticia-1b-150x150     Noticia-1d-150x150

Deze mooie resultaten konden alleen worden gerealiseerd dank zij uw hulp.

Maar we zitten niet stil. De werkgroep van de Interkerkelijke 40-dagenaktie Laren-Blaricum-Eemnes beraadt zich alweer over enkele mooie en interessante projecten voor de komende vastenactie, waarvoor wij hopelijk weer op uw hulp mogen rekenen.

Reacties zijn gesloten.